Het dagboek (2006)

Ofwel: testen, ontstoren en sakkeren ...

Geen enkel project verloopt vlekkeloos: hier is mijn "dagboek" van mislukkingen, opnieuw proberen, ... Kortom: de tegenslagen en hoe ik er mee omging.
Ook dit is en blijft een wezenlijk onderdeel van de bouw van "Marche-en-Bières", een deel dat ik de lezer van deze website niet wil ontzeggen. Wie weet is het ook leerrijk voor U: al is het maar als troost voor de problemen die je zelf ontmoet tijdens de bouw van je eigen baan:

  • december '06: Een eerste test met mijn draaibank was vrij succesvol. Een gipsen torentje had ik al eens op een andere manier afgedraaid, maar als proefstukje vond ik dit een goede keuze. Nu nog iets in metaal afdraaien, maar ik heb nog niet direkt een idee hiervoor.
    Intussen heb ik me een tweedehands laptop gevonden, maar met een Franstalige windows-versie. Niet simpel om dat (goedkoop) te veranderen, het was weer eens een andere uitdaging. Het is uiteindelijk gelukt, maar ten koste van ... een complete systeemcrash op mijn desktop-PC! Een volledige heropstart van mijn systeem was noodzakelijk, waarbij ik een hoop informatie ben kwijtgespeeld: recente foto's, artikels "in opbouw" voor modelspoormagazine, maar ook emailadressen en nog te beantwoorden emails... Inderdaad, ik heb nog steeds geen goede gewoonte om recente backups aan te maken.
    De luttele vrije dagen in december worden dus voornamelijk gevuld met het bijeenzoeken van verloren gegevens en het her-installeren van software. De laptop bewijst intussen diensten om op de trein mijn tijdschriftendatabase aan te vullen.
    Eind december kreeg ik van mijn broer een schitterend kerstcadeau: een door hemzelf gemaakt schilderij van een winterse 59. Voorlopig prijkt het (kaderloos) op de schoorsteenmantel in onze living.
©2006 Gerolf Peeters - aangepast op 01.10.2008 Zie ook: dagboek 2005 - foto's 2006 - dagboek 2007