Downloads

Software en data ter uwer beschikking ...

TreeBase v2.0 © 2006 Gerolf Peeters

Een apart database-programma ...

TreeBase is een programma dat een hiërarchische tekst-database aanmaakt en beheert. Een Treebase-database is volgens een boomstructuur opgebouwd. Een boomstructuur is ook benkend vanuit de computertechnologie: de bestanden op je harde schijf zijn zo ingedeeld. Bij TreeBase zit de informatie echter in één compact bestand. Een voorbeeld vanuit een TreeBase-database:
Vertrekkend vanaf een hoofditem, vb. "modelbouw" kan men aftakken naar landen, scenery, techniek... Vanuit "landen" kan men dan weer aftakken naar België, Nederland, ... Binnen "België" kan men dan weer verder zoeken naar rollend materieel, gebouwen, ... om zo vanuit "rollend materieel" via "locs-diesel" en "59" tot een artikelverwijzing over het Roco-Model te komen.
Klinkt dit ingewikkeld? Probeer het programma eens. Bij wijze van voorbeeld voeg ik een database met de inhoud van modelspoormagazine 0 tot 30 toe.

Ik heb TreeBase geschreven omdat ik de artikels in mijn talrijke tijdschriften en boeken beter wou catalogeren. Met TreeBase kan ik naar een bepaald onderwerp zoeken, een lijstje met artikelverwijzingen bekijken of afdrukken en hiermee in mijn "archief" gericht naar de artikels zoeken.

Mogelijk zitten er nog wat foutjes in het programma. Ik zou U zeer erkentelijk zijn als U die aan mij zou willen meedelen, zodat TreeBase v2.1 niet te lang op zich moet laten wachten.

Download TreeBase v2.0 (10Mb) - ModelspoorMagazine 0->30

TreeBase bezit geen helpfile. Het is immers niet zo'n complex programma, maar kan in het begin mogelijk minder intuïtief overkomen. Door het te gebruiken zal U echter snel de werking doorhebben.
Een gebruikershandleiding vind U hier.

TreeBase is zogeheten freeware. Het is een volledig programma: het heeft geen beperkingen wat betreft bestandsgrootte of wat dan ook. De broncode is echter van mezelf en dit blijft zo. U mag het downloaden en gebruiken voor Uzelf. Ik hoef er geen vergoeding voor, hoewel U me altijd mag contacteren voor een vrijwillige bijdrage ...

©2007 Gerolf Peeters - aangepast op 13.01.2010 Zie ook: Contact